23948sdkhjf

Pandora var med til at give C20 den bedste dag siden april

Vestas og Pandora har haft det svært på aktiemarkedet gennem 2017, men de to aktier fik et tiltrængt comeback tirsdag efter gode nyheder fra USA, og det var med til at sikre den bedste dag i C20 Cap-indekset siden april.

Indekset steg 1,4 pct. til 1118,15, selv om det var trukket ned af et pænt fald i Chr. Hansen, som mister sin topchef, hvilket ifølge flere analytikere giver en smule usikkerhed.

Pandora endte i toppen af indekset med en stigning på 6,3 pct. til 594 kr.

Smykkeselskabet har gennem 2017 været belejret af udenlandske selskaber, som har "shortet" aktien - satset på kursfald - men presset er lettet en anelse på det seneste, da amerikanske Maverick Capital har mindsket sin satsning til 0,86 pct. fra 0,97 pct. af aktierne i selskabet.

Tirsdag var udenlandske investorer desuden klart største købere af Pandora-aktien, og det nærer spekulation om, at flere short-investorer køber aktier tilbage og dermed også er på vej ud.

- Bevægelserne i Pandora er lidt bundet op på, hvad udlandet gør i øjeblikket. Og der er i dag lidt spekulation om afdækning af shortpositioner, og det giver et ekstra løft, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør for aktier i Sydbank, til Ritzau Finans.

/ritzau/FINANS
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078